Miten kuvausaika vaikuttaa kuviin?

Tiesitkin ehkä jo, että käytän pelkästään luonnonvaloa kuvatessani? Aikataulutan sen takia ulkokuvaukset mielelläni niin, että saamme kuvaushetkellä optimaalisen valon. Yleensä se tarkoittaa sitä, että ulkokuvaus on auringon noustessa tai laskiessa valon ollessa pehmeimmillään.

Mies pitää naista sylissään ilta-auringossa, molemmat nauravat.

Jos olette tulossa perhekuvaukseen ja tuntuu siltä, että lasten nukkumaanmenoaikaa on hankala siirtää keskikesän myöhäisten auringonlaskujen rytmiin, kannattaa harkita sopisiko perhekuvaus teidän aikatauluihinne paremmin keväällä tai syksyllä, kun aurinko laskee aiemmin. Jo elokuussa tilanne on ihan toinen kuin kesäkuussa. Eri perheille sopii eri rytmit, mutta ajatus on hyvä pistää korvan taakse! Ulkona on ihana ottaa kuvia pitkälle syksyyn, ja pehmeän valon lisäksi kuviin saadaan myös luonnon pehmeät värit.

Äiti ja isä pitää nauravaa lasta välissään perhekuvauksessa.

Jos myöhäinen kuvausajankohta tuntuu hankalalta, voimme tietysti kuvata myös aiemmin. Tällöin olisi hyvä jos kuvauspaikalta löytyisi tasaista varjoa. Onkin oleellista hahmottaa haluaako kuviin pehmeää auringon hehkua, vai onko dramaattiset valot ja varjot enemmän teidän juttunne.

Mies kyykyssä kiviseinän edessä kamera kädessään.

Ja on hyvä muistaa myös se, että onnistuneisiin kuviin ei tarvita aurinkoista päivää! Jos rakastat värejä kuten minä, saatat pitää jopa enemmän kuvauksista pilvisenä päivänä. Silloin värit korostuvat intensiivisinä, kuten tämän pariskunnan kuvauksissa jossa tavoitteena oli saada lisää väriä elämään.

Värikkäästi pukeutunut pariskunta katsoo toisiaan ja nauraa.

Nousiko kuvausajoista jotain kysyttävää? Laita viestiä, avaan ajatuksiani mielelläni lisää!


Edellinen
Edellinen

Omiin kuviin tottuminen

Seuraava
Seuraava

Tarjoamani kuvauspalvelut